Házi perec

2025.09.30
Bornemisza Sütöde szakkörön készült, felső tagozatos gyerekekkel
Bornemisza Sütöde szakkörön készült, felső tagozatos gyerekekkel

Ma már a bolti perec és a ropi is pálmaolajjal készül.... Süssünk inkább otthon, egészséges hozzávalókból perecet.

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sütemény liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • annyi tej, hogy jól gyúrható, ruganyos tésztát kapjak
  • só/ szezámmmag/ lenmag/ sajt/ köménymag a szóráshoz
  • 1 tojás sárgája a tésztába
  • 1 habbá vert tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat kemény, rugalmas tésztává összegyúrom.
  2. A tésztából ceruza vékony pálcákat sodrok, amiből vékony pereceket formázok.
  3. A perecek tetejét megkenem a tojásfehérjével, és megszórom a tetejét tetszés szerinti maggal vagy sóval.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve, hőlégkeverésen, 180 C fokon, kb 20-25  perc alatt megsütöm a sütőben.