Házi perec
2025.09.30

Ma már a bolti perec és a ropi is pálmaolajjal készül.... Süssünk inkább otthon, egészséges hozzávalókból perecet.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 tojás sárgája a tésztába
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 2-3 evőkanál tej
- só/ szezámmmag/ lenmag/ sajt/ köménymag a szóráshoz
Elkészítés:
- A hozzávalókat kemény tésztává összegyúrom.
- A tésztából ceruzavékony pálcákat sodrok, amiből vékony pereceket formázok.
- A perecek tetejét megkenem a tojásfehérjével, és megszórom a tetejét tetszés szerinti maggal vagy sóval.
- Sütőpapírra helyezve, 180 C fokon barnára pirítom.
A maradék két tojás fehérjéből 5 dkg porcukorral és egy csipet sóval kemény habot verek. Nyomózsákból vagy nylon zacskóból sütőlemezre nyomva apró "csókokat" formázok, és 100 C fokon, 1 óra alatt habcsókokat sütök.