Házi perec
2025.09.30

Bornemisza Sütöde szakkörön készült, felső tagozatos gyerekekkel
Ma már a bolti perec és a ropi is pálmaolajjal készül.... Süssünk inkább otthon, egészséges hozzávalókból perecet.
- Hozzávalók:
- 30 dkg sütemény liszt
- 10 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- annyi tej, hogy jól gyúrható, ruganyos tésztát kapjak
- só/ szezámmmag/ lenmag/ sajt/ köménymag a szóráshoz
- 1 tojás sárgája a tésztába
- 1 habbá vert tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés:
- A hozzávalókat kemény, rugalmas tésztává összegyúrom.
- A tésztából ceruza vékony pálcákat sodrok, amiből vékony pereceket formázok.
- A perecek tetejét megkenem a tojásfehérjével, és megszórom a tetejét tetszés szerinti maggal vagy sóval.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve, hőlégkeverésen, 180 C fokon, kb 20-25 perc alatt megsütöm a sütőben.
