Kovászos rozskenyér dióval
Az alábbi videókon bemutatom, hogyan tudsz egyszerűen, gyorsan elkészíteni egy igazán finom rozskenyeret.
Az alábbi videókon bemutatom, hogyan tudsz egyszerűen, gyorsan elkészíteni egy igazán finom rozskenyeret.
Harmadik éve sütök kovászos kenyereket. Az utóbbi időben kevesebb időm van, ezért leegyszerűsítettem az előkészítési fázisokat. Nem teszem szakajtóba a tésztát, hanem azonnal a sütőformába, és abban tölti a kelesztési időt. Ha megkelt, azonnal be lehet helyezni a sütőbe.
Amikor elkezdtem a kovászos kenyérrel foglalkozni, rengeteg kérdésem volt. Újra meg újra megnéznem a kenyérsütős videókat, mert rendszeresen elakadtam, több ponton. Ha valaki ebbe a kalandba belevág, nem adja fel, mert annyira magával ragadó az élmény, amit a sülő kenyér látványa, illata, íze jelent a készítőnek.
A kenyérsütés olyan élvezet, amit nem lehet megunni. A bolti rozskenyér elbújhat a vadkovászos házi változat mögött. Egy lapon szinte említeni sem lehet a kettőt...
Egy évvel ezelőtt kezdtem el a kovászkészítést. Azóta sokszor mondták, hogy készítsek róla videót, és osszam meg, hogyan sütöm a kenyeret. A videó indexképén a végeredmény látszik.