Kovászos kenyér receptek

Harmadik éve sütök kovászos kenyereket. Az utóbbi időben kevesebb időm van, ezért leegyszerűsítettem az előkészítési fázisokat. Nem teszem szakajtóba a tésztát, hanem azonnal a sütőformába, és abban tölti a kelesztési időt. Ha megkelt, azonnal be lehet helyezni a sütőbe.

Amikor elkezdtem a kovászos kenyérrel foglalkozni, rengeteg kérdésem volt. Újra meg újra megnéznem a kenyérsütős videókat, mert rendszeresen elakadtam, több ponton. Ha valaki ebbe a kalandba belevág, nem adja fel, mert annyira magával ragadó az élmény, amit a sülő kenyér látványa, illata, íze jelent a készítőnek.

Rozskenyér

2022.03.07

A kenyérsütés olyan élvezet, amit nem lehet megunni. A bolti rozskenyér elbújhat a vadkovászos házi változat mögött. Egy lapon szinte említeni sem lehet a kettőt...

A dió sütve fantasztikus ízű, ettől a kenyér igazán különleges zamatot kapott. Mindenféle feltét nélkül, önmagában is élvezhető!

A kovászos rozskenyér készítése lényegesen könnyebb, mint búzából készített párjáé. Nem kell a tésztát hajtogatni, de cserében meg kell küzdeni a ragacsosságával. Viszont ennek fejében a végeredmény egy igazán izgalmas ízkombináció.

Egy évvel ezelőtt kezdtem el a kovászkészítést. Azóta sokszor mondták, hogy készítsek róla videót, és osszam meg, hogyan sütöm a kenyeret. A videó indexképén a végeredmény látszik.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!