Recept archívum
Almás rácsos
Almaszezon indul! A leghosszabb folyamat benne az alma előkészítése, de megéri. a levéből pedig fincsi ivólé készíthető.
Zserbó
Egy KLASSZIKUS... Falat, mely tökéletes ízharmóniában olvad szét a szánkban.
Mézeskalács
Akár tél van, akár nyár, akár karantén, a mézeskalács csodás illatával mindig megmelengeti a szívünket-lelkünket.
Darált hússal töltött zsemle
Nem gondoltam, hogy ez ilyen finom lesz... :)
Gyümölcsös müzli
Ez a müzli a nap egyik fénypontja. Soha nem lehet megunni, mert bárhogy variálható: tehetsz bele idénygyümölcsöt, lekvárt, mézet... ahogy szeretnéd.
Fermentált savanyúság
Ki ne ismerné a savanyú káposztát? Csak azt nem tudtuk róla, hogy a savanyítást fermentálásnak hívják. Fermentálni mindenféle zöldséget lehet. Hihetetlenül egyszerű, bátran kipróbálhatja bárki. Fantasztikusan finom... és nagyon egészséges!
Kovászos uborka és cukkini egyszerűen
A nyár kovászos uborka nélkül olyan, mint a Balaton víz nélkül. Az idei évben annyi cukkini terem a kertben, hogy gondoltam egy merészet és beletettem az üvegbe az uborka mellé... érdemes volt. Bátran kipróbálhatja mindenki, működik.
Hortobágyi húsos palacsinta
Nálunk ez az étel a legkisebb lányunk kedvence, aki már maga is édesanya. Nemrég "kívánság műsor" keretében megsütöttem. Ha már így alakult, készítettem képeket a videóhoz is.
Sonkás rakott krumpli
Előfordul, hogy a húsvéti sonka nem fogy el teljesen. Nálunk nem ez volt a probléma, hanem az, hogy belefutottam egy sótlan-ízetlen parasztsonka utánzatba. Ételmentő kísérletem eredménye egy nagyon finom rakott burgonya lett.