Recept archívum


Zserbó

2023.12.17

Egy KLASSZIKUS... Falat, mely tökéletes ízharmóniában olvad szét a szánkban.

Mézeskalács

2023.11.26

Akár tél van, akár nyár, akár karantén, a mézeskalács csodás illatával mindig megmelengeti a szívünket-lelkünket.

Ez a müzli a nap egyik fénypontja. Soha nem lehet megunni, mert bárhogy variálható: tehetsz bele idénygyümölcsöt, lekvárt, mézet... ahogy szeretnéd.

Ki ne ismerné a savanyú káposztát? Csak azt nem tudtuk róla, hogy a savanyítást fermentálásnak hívják. Fermentálni mindenféle zöldséget lehet. Hihetetlenül egyszerű, bátran kipróbálhatja bárki. Fantasztikusan finom... és nagyon egészséges!

A nyár kovászos uborka nélkül olyan, mint a Balaton víz nélkül. Az idei évben annyi cukkini terem a kertben, hogy gondoltam egy merészet és beletettem az üvegbe az uborka mellé... érdemes volt. Bátran kipróbálhatja mindenki, működik.

Nálunk ez az étel a legkisebb lányunk kedvence, aki már maga is édesanya. Nemrég "kívánság műsor" keretében megsütöttem. Ha már így alakult, készítettem képeket a videóhoz is.

Előfordul, hogy a húsvéti sonka nem fogy el teljesen. Nálunk nem ez volt a probléma, hanem az, hogy belefutottam egy sótlan-ízetlen parasztsonka utánzatba. Ételmentő kísérletem eredménye egy nagyon finom rakott burgonya lett.

Friss,tavaszi ízek...enyhe csípős, foghagymás íze összetéveszthetetlen. Használjuk ki ezt az időszakot, amíg lehet medvehagymát kapni. Segíti az emésztést, védi a szívet és véd a kórokozókkal szemben. Számtalan felhasználási területe közül most levest készítek belőle.

Végre itt a tavasz! Egyre több friss zöldség kerül a piacra. Vasárnapi körutam során zsenge tököket és medvehagymát sikerült vásárolnom egy termelőtől. Milyen üdítő volt a téli időszak után ezeket a zsenge ízeket élvezni!

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!