Mit főzzek ma?

Ezzel az új sorozattal segítséget szeretnék nyújtani a rohanó hétköznapokban a főzéshez. Én is sokszor kerülök abba a helyzetbe, hogy a munkahelyi teendők annyira lefoglalják a figyelmemet, hogy nehézséget okoz a napi menü kitalálása. Örülök, hogy itt vagy. Jó böngészést kívánok!

Korhelyleves

2024.01.16

Az ünnepek utáni időszakban jól esik ez a savanykás, ízekben gazdag leves. Segíti a megterhelt emésztőrendszer regenerálódását.

A karácsonyi időszak nem telhet el "krumplisali" nélkül. Viszont kevesen tudják, hogy a burgonya prebiotikum forrás is, a bélbacijaink is oda vannak érte. Legyen hát nekik is karácsonyuk! :D

Anyukám elment három éve...Milyen furcsa az emberi emlékezet.... Néhány évvel ezelőtt nálunk volt, és én éppen leöntöttem a krumpliról a főzővizet. Ő felhúzott szemöldökkel, kikerekedett szemmel, inkább megdöbbenve, mint rosszallva, megkérdezte tőlem: "Te elöntöd a főzővizet?" Akkor kicsit meglepett a kérdés, mert bár szinte mindig felhasználtam a...

Tartalmas egytálétel, ami akkor a legfinomabb, ha megáll benne a kanál. Hogy ez hogy maradt ki eddig...? Nem is értem...

Ezt az ételt nagyon szeretik az unokáink. A rizs tejszínes változatát Zsigike találta ki. Rizsfőzésnél "kiturizta" a habtejszínt a hűtőből és a kukoricát a polcról, és a kezembe adta. Úgyhogy már van kiskuktám is :D

Mielőtt összekeverem az alapanyagokat, felteszek a tűzhelyre kb. 4 liter vizet forrni, teszek bele 1-2 evőkanál sót és 1 evőkanál zsiradékot, hogy főzés közben ne ragadjanak össze a nokedli szemek.

Gyerekkoromban csak a krumplit halásztam ki a csülök mellől. Az igazi, "cupákos" pörköltet csak mostanában szerettem meg.... Nem is értem, hogy bírtam ellenállni neki... :D

Annyira finom lett ez a főzelék, hogy nem győztem hálát adni azért, hogy 2 cukkinit készítettem el. Még nassolni valóként is megállja a helyét, annyira lágy, krémes íze van a tejföltől. A hús pedig felrakta az "i"-re a pontot. Aki megfőzi, nem bánja meg. :)

A gombát sokan szeretik. Magas fehérjetartalmánál fogva nagyszerű alternatíva húsmentes napokra. A magyar konyha kedvenc alapanyaga. Piros paprikával vagy anélkül, tejfölös habarással vagy anélkül, számtalan lehetőséget kínál a változatos elkészítésre. Én például görög joghurtot csurgattam a tetejére, így diétásabb változatot készítettem el.