Káposztás csemege
2025.05.19
Ez a finomság még annak is ízlik, aki messziről kerüli a zöldségeket. Hiába, a káposzta íze megbolondítja az ízlelőbimbókat! :D
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 fej vörös- vagy lila hagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kis fej új édes káposzta (A tömör káposztafejnek elég a fele)
- 30-40 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint őrölt bors (elhagyható)
- pirítani való tökmag
- fekete szezámmag
Elkészítés:
- Lereszelem a megmosott cukkinit, káposztát, megsózom a só felével, majd néhány perc állás után kinyomkodom a levét.
- Lereszelem a megpucolt sárgarépát, felkockázom a hagymát.
- Fél kávéskanál provence-i fűszerkeverék (Elhagyható)
- A hozzávalókat összekeverem és rásimítom egy teflonos sütőpapírral kibélelt nagy alakú tepsibe.
- Hideg sütőbe teszem és hőlégkeverésen, 180 C fokon 30-40 percig sütöm, amíg a széle és a teteje megpirul.
- Néhány perc hűlés óvatosan lehúzom a sütőpapírt és feldarabolom. (Nem baj, ha szabálytalan a vágás széle.)
- Nálunk a tepsiből elfogyott több, mint a fele, olyan finom.