Káposztás csemege

2025.05.19

Ez a finomság még annak is ízlik, aki messziről kerüli a zöldségeket. Hiába, a káposzta íze megbolondítja az ízlelőbimbókat! :D

Hozzávalók:

  •  1 közepes cukkini 
  • 1 fej vörös- vagy lila hagyma 
  • 2 közepes sárgarépa 
  • 1 kis fej új édes káposzta (A tömör káposztafejnek elég a fele) 
  • 30-40 dkg liszt 
  • 1 kávéskanál só 
  • ízlés szerint őrölt bors (elhagyható) 
  • pirítani való tökmag 
  • fekete szezámmag

Elkészítés:

  1. Lereszelem a megmosott cukkinit, káposztát, megsózom a só felével, majd néhány perc állás után kinyomkodom a levét.
  2. Lereszelem a megpucolt sárgarépát, felkockázom a hagymát.
  3. Fél kávéskanál provence-i fűszerkeverék (Elhagyható)
  4. A hozzávalókat összekeverem és rásimítom egy teflonos sütőpapírral kibélelt nagy alakú tepsibe.
  5. Hideg sütőbe teszem és hőlégkeverésen, 180 C fokon 30-40 percig sütöm, amíg a széle és a teteje megpirul.
  6. Néhány perc hűlés óvatosan lehúzom a sütőpapírt és feldarabolom. (Nem baj, ha szabálytalan a vágás széle.)
  7. Nálunk a tepsiből elfogyott több, mint a fele, olyan finom.