Aprósütemény túróval

2022.05.19

Nagyon gyorsan elkészíthető, rendkívül puha tésztájú, mutatós küllemű, sokféleképpen variálható finomság. Ha van időnk, díszíthetjük csokoládémázzal. Ünnepekre, és a tízórais doboz  megtöltésére is szívesen ajánlom, mert fontos fehérjeforrást tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg kamut / durum / teljes kiőrlésű liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg (5 evőkanál) eritrit + fél evőkanál folyékony édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg darált eritrit /porcukor+ 1 zacskó vaníliás cukor a forgatáshoz
  • 1 tábla étcsokoládé megolvasztva / csokoládéreszelék

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd elmorzsolom a zsiradékkal. Teljesen egyneművé kell válnia az anyagoknak.

2. Gyúrás után 2 mm vastagságúra nyújtom a tésztát, aztán tetszőleges formával kiszaggatom

3. Kizsírozott tepsibe teszem a darabokat úgy, hogy ne érjenek össze.

4. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sülnek. Vigyázat! Hamar megég a túró, ha túlsütjük a tésztát.

5. Még forrón megforgatom mindet a darált eritrit/porcukor és vaníliás cukor keverékében.

6. Kihűlés után olvasztott csokoládéba mártom a szélüket, és rácsra téve hagyom megdermedni rajtuk a csokoládét. 

Variáció: 

A tepsibe helyezés után csokoládéreszelékkel megszórva helyezem forró sütőbe a formázott tésztát.