Aprósütemény túróval
Nagyon gyorsan elkészíthető, rendkívül puha tésztájú, mutatós küllemű, sokféleképpen variálható finomság. Ha van időnk, díszíthetjük csokoládémázzal. Ünnepekre, és a tízórais doboz megtöltésére is szívesen ajánlom, mert fontos fehérjeforrást tartalmaz.
Hozzávalók:
- 25 dkg kamut / durum / teljes kiőrlésű liszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 8 dkg (5 evőkanál) eritrit + fél evőkanál folyékony édesítőszer
- 1 csipet só
- 25 dkg túró
- 10 dkg darált eritrit /porcukor+ 1 zacskó vaníliás cukor a forgatáshoz
- 1 tábla étcsokoládé megolvasztva / csokoládéreszelék
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd elmorzsolom a zsiradékkal. Teljesen egyneművé kell válnia az anyagoknak.
2. Gyúrás után 2 mm vastagságúra nyújtom a tésztát, aztán tetszőleges formával kiszaggatom.
3. Kizsírozott tepsibe teszem a darabokat úgy, hogy ne érjenek össze.
4. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sülnek. Vigyázat! Hamar megég a túró, ha túlsütjük a tésztát.
5. Még forrón megforgatom mindet a darált eritrit/porcukor és vaníliás cukor keverékében.
6. Kihűlés után olvasztott csokoládéba mártom a szélüket, és rácsra téve hagyom megdermedni rajtuk a csokoládét.
Variáció:
A tepsibe helyezés után csokoládéreszelékkel megszórva helyezem forró sütőbe a formázott tésztát.