Chili con carne "Bornemisza módra"
Ahogy
nézegettem a régi képeket, megtaláltam ezeket a fotókat. Döbbenetes,
hogy milyen régen volt, ugyanakkor mégis olyan, mintha tegnap lett
volna... Abban a különleges kiváltságban volt részem, hogy 8 évig lehettem együtt ezzel az osztállyal.
Még aktuálisabbá pedig 2021. májusában vált ez a kép, mert ebből az osztályból egy kedves tanítványom a Corvinus Egyetem elvégzése mellett, két éves OKJ képzés keretében, megszerezte a szakács képesítést. Saját elmondása alapján a sütő-főző szakkörön döntötte el, hogy egyszer még szakács lesz. Ez a BOLDOGSÁG egy tanár számára. Főleg, ha nem egyedüli példa, hanem többen is ezt mondják. :):):)
Köszönöm Anett, hogy ezt elmondtad nekem! :D


Hozzávalók:
- 1 doboz Kidney vörös bab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
- 500 gramm vegyes darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g dobozos paradicsomszósz
- 4 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál őrölt piros paprika
- őrölt bors, ízlés szerint
- erős paprikakrém, ízlés szerint
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágom és zsiradékon megdinsztelem.
- A végén adom hozzá a fokhagymát, és néhány keverés után leveszem a tűzhelyről, mert a fokhagyma erős hő hatására megkeseredik.
- Belerakom a fűszereket és a pirospaprikát.
- Hozzáadom a darált húst, és 10-15 percig pirítom.
- Felöntöm a paradicsomszósszal, összekeverem, és összeforralom.
- Hozzáadom
a konzerv kukoricát és a konzerv babot, ízesítem még erős paprikával
is. A
A kész chili con carne mellé lehet friss bagettet /kenyeret, esetleg rizsköretet tálalni.
