Datolyás golyó magkeverékkel
2024.07.30
Több hasonló receptet láttam már a közösségi médiában, és úgy gondoltam, kipróbálok egy saját variációt. Egy kis kísérletezés néha nagyon fincsi ételeket szül... :)
A végeredmény akár a kókuszgolyó egészséges alternatívájának is tekinthetö, mert nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
Hozzávalók:
- 40 dkg datolyapaszta/ magozott datolya
- 10 dkg natúr tökmag
- 10 dkg natúr napraforgó mag (szotyi)
- 10 dkg lenmag
- 10 dkg szezámmag
- 1/4 mokkáskanál só
- 8 evőkanál víz
Elkészítés:
- A magkeveréket kávéőrlőn ledarálom.
- Késes aprítóba beleteszem a kis darabokra felvágott datolyapasztát/datolyát, és hozzáadom a kimért vizet.
- Jó erősen lefogva a késes aprítót
(különben megperdül), összeaprítom a datolyapasztát, a vízzel együtt. Nem baj, ha nem lesz teljesen sima a massza. - A megőrölt magkeveréket hozzáöntöm a pasztához, és kézzel összegyúrom.
- Enyhén nedves kézzel apró golyókat formázok belőle, majd beleforgatom kókuszreszelékbe.