Túrós-erdei gyümölcsös kevert sütemény

2020.11.09

Ez a sütemény egy recept félreértelmezéséből jött létre. Elnéztem a hozzávalók arányát -fejlődnöm kell szövegértésből :)- , így módosítanom kellett az eredeti tervemet. Ez a finomság sült ki belőle.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg porcukor ( vagy 5 dkg "Dia-Wellness (1:4) eritritol és stevia édesítőszer")
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 0.5 mokkáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 l tej
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 0.5 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék+ 1 evőkanál liszt a szóráshoz

Elkészítés:

1.

A sütőport elkeverem a liszttel, beleteszem a sót, porcukrot, vaníliás cukrot.

2.

Botmixerrel elkeverem a túrót a tejjel.

3.

Habverővel belekeverem a túrós masszába a  lisztes keveréket. a tojásokat, és az olvasztott vajat.

4.
Egy evőkanál liszttel összekeverem a fagyos gyümölcsöket. Ezzel tudom meggátolni, hogy a gyümölcs  leszálljon  a tészta aljára.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm a masszát, és a tetejére halmozom a lisztes gyümölcsöt.

5.

180 C fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, tűpróbáig sütöm a tésztát.

6.

Kihűlés után felkockázom és porcukorral meghintem a süteményt.