Hortobágyi húsos palacsinta
2023.07.09
Nálunk ez az étel a legkisebb lányunk kedvence, aki már maga is édesanya. Nemrég "kívánság műsor" keretében megsütöttem. Ha már így alakult, készítettem képeket a videóhoz is.
Palacsinta hozzávalói:
- 3 tojás
- 30 dkg (durum) liszt
- fél mokkáskanál só
- 6-7 dl tej (fele lehet szódavíz)
A pörkölt hozzávalói:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsiradék (kókuszzsír)
- 1 zöldpaprika félbe vágva
- 2 kávéskanál piros paprika
- 2 kávéskanál só
- 2 dl víz
- 1 nagy és 1 kis pohár tejföl+ ízlés szerint só
Elkészítés:
- A palacsintatészta hozzávalóit turmixgéppel összekeverem.
- A palacsintákat kisütöm.
- Megfőzöm a pörköltet, és a késes darálóban ledarálom a lecsepegtetett húst.
- A ledarált húst és a 3 kanál tejfölt összekeverem, és megtöltöm vele a palacsintákat.
- A töltött tésztát két rétegben elhelyezem a kivajazott jénai tálban.
- A nagy pohár tejfölt összekeverem a pörkölt szaftjával. Ha szükséges, még megsózom a keveréket és ráterítem a palacsintákra.
- Lefedem a jénai tetejét és hideg sütőbe helyezem a tálat.
- 180 C fokon, hőlégkeveréses módban, 30 percig sütöm a palacsintákat.
- 30 perc elteltével leveszem a tál tetejét és még 10 percig sütöm, hogy megpiruljon a teteje.
- 10-15 perc várakozás után tálalható.