Majonézes krumplisaláta

2023.12.18

A karácsonyi időszak nem telhet el "krumplisali" nélkül. Viszont kevesen tudják, hogy a burgonya prebiotikum forrás is, a bélbacijaink is oda vannak érte. Legyen hát nekik is karácsonyuk! :D

Hozzávalók:

  • 2 kg héjában főtt krumpli, megpucolva
  • 5 fej felkockázott lilahagyma
  • 4 dl majonéz
  • 8 dl tejföl
  • 2 kávéskanál só

Elkészítés:

  1. A lemosott krumplikat egy nagy fazékba teszem és felöntöm forró vízzel. Forrástól számítva , a krumpli nagyságától függően, 30-50 percig főzöm, fedő alatt, kis lángon.
  2. Villával ellenőrzöm, hogy átfőtt-e a burgonya. Ha kész, óvatosan leöntöm róla a forró vizet.
  3. A megfőtt, kihűlt krumplikról lehúzom a héjukat, és felkockázom őket.
  4. Egy nagy tálban összekeverem a többi hozzávalót, és óvatosan összekeverem a krumplival.
  5. Néhány órára a hűtőbe teszem a salátát, hogy összeérjenek az ízek.
Hús mellé köretként is tálalható, de önmagában is fogyasztható. Jó étvágyat!