Medvehagymás-zelleres krémleves
			            
	2023.03.25
			        Friss,tavaszi ízek...enyhe csípős, foghagymás íze összetéveszthetetlen. Használjuk ki ezt az időszakot, amíg lehet medvehagymát kapni. Segíti az emésztést, védi a szívet és véd a kórokozókkal szemben. Számtalan felhasználási területe közül most levest készítek belőle.

Főzés közben...
	Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg medvehagyma
 - 10 dkg friss petrezselyem
 - 4 diónyi nagyságú új zeller, levéllel együtt/ 1 kis fej zellergumó
 - 2 gerezd fokhagyma
 - fél liter 10 %-os főzőtejszín
 - 2 liter víz
 - ízlés szerint só, fehér bors (elhagyható)
 - 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
 - olíva olaj (spray formában)
 
Elkészítés:
- A zöldszínű leveleket alaposan megmosom, leöblítem, lecsepegtetem, a zellert és a fokhagymát feldarabolom, és fazékba teszem.
 - Ráöntök 2 liter forró vízet, és forrástól számítva 10 percig fedő alatt főzöm a levest.
 - Leveszem a tűzről, botmixerrel elturmixolom és felöntöm a tejszínnel.
 - Visszateszem a tűzhelyre, és kis lángon forralom, vigyázva, hogy ne lobogjon a leves, mert akkor a tejszín nem sűrűsödik be. Ízlés szerint ízesítem.
 - A kenyereket felkockázom, ráfújok olíva spray-t, összekeverem és zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezve beteszem a sütőbe. Hőlégkeveréses módban, 180 C-on, megpirítom, kb 10 perc alatt.
 - Tányérba kiszedve, 2-3 evőkanál pirított kenyérkockával tálalom.
 
