Spenót főtt tojással
2023.12.03
Jó sok fokhagymával az igazi! Igazi rostforrás, tojással: reszkess koleszterin! :D
Ha eddig nem szeretted, nem ettél még finomat...;)
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit spenót kiengedve (egy éjszakát hagyjuk kint a konyhapulton felmelegedni, ellenkező esetben megkeseredik a főzés során).
- 2 evőkanál (durum)liszt
- 1/2 + 1 evőkanál vaj/kókusz-/liba-/kacsazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- fél liter tej
Elkészítés:
- A kiengedett spenótot a fél evőkanál zsiradékon megpárolom, majd késes aprítóban alaposan felaprítom. Párolás előtt is lehet, de nehezebb aprítani a rostok miatt.
- 8 db tojást hideg vízben, kiskanál ecettel lassú tűzön forralok. Forrástó számítva 5 percig főzöm a tojásokat, majd a forró víz leöntése után hideg vízbe teszem, és benne hagyom kihűlésig. Így könnyen lejön a héjuk.
- Rántást készítek: 1 evőkanál zsiradékon, kis lángon, állandó keverés mellett megpirítom a lisztet, majd belekeverek 3 gerezd reszelt fokhagymát.
- A rántást felöntöm 2 dl hideg tejjel és gyorsan elkeverem a liszttel, hogy ne csomósodjon össze.
- Hozzáöntöm a megpárolt spenóthoz és hozzáöntöm a maradék tejet, majd állandó keverés mellett forrásig hevítem. Kis lángon még néhány percig kevergetem.
- Felkockázott tojással tálalom.