Tökmagos-túrós háromszög
Nagyon gyors, egyszerű sós finomság. Sokáig friss marad a túró miatt. Esküvőre, baráti, családi összejövetelekre kiváló ropogtatnivaló.
Aki a túrós süteményt nem szereti, az is elismeri, hogy bizony, finom!
Hozzávalók ( 1-1.5 tepsi mennyiség)
- 25 dkg búzafinomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg ( tégelyes) zsírszegény krémes túró
- 1/2 evőkanál só
- 12.5 dkg vaj
- 1 tojás + 1 a kenéshez
tetejére tökmag (lenmag, szezámmag)
Elkészítés
1. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd elmorzsolom a zsiradékkal. Teljesen egyneművé kell válnia az anyagoknak.
2. A többi hozzávalóval összegyúrom. Lágy lesz a massza állaga, emiatt kissé nehéz kezelni, viszont a sütés után hosszú ideig puha marad a sütemény.
3. Gyúrás után 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, aztán tetszőleges, de azonos méretű háromszögekre vágom, és lekenem tojással.
4. Kizsírozott tepsibe teszem a darabokat úgy, hogy ne érjenek össze.
5. Rájuk szórom a tökmagot /lenmagot /fehér vagy fekete szezámmagot, óvatosan rányomkodva ezeket a tetejükre.
6. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sülnek.