Tökmagos-túrós háromszög

2024.10.08
Bornemisza Sütöde szakkör produktuma
Bornemisza Sütöde szakkör produktuma

Nagyon gyors, egyszerű sós finomság. Sokáig friss marad a túró miatt. Esküvőre, baráti, családi összejövetelekre kiváló ropogtatnivaló. 

Aki a túrós süteményt nem szereti, az is elismeri, hogy bizony, finom!

Hozzávalók ( 1-1.5 tepsi mennyiség)

  • 25 dkg búzafinomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg ( tégelyes) zsírszegény krémes túró
  • 1/2 evőkanál só
  • 12.5 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • tetejére tökmag (lenmag, szezámmag)

Elkészítés

1. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd elmorzsolom a zsiradékkal. Teljesen egyneművé kell válnia az anyagoknak.

2. A többi hozzávalóval összegyúrom. Lágy lesz a massza állaga, emiatt kissé nehéz kezelni, viszont a sütés után hosszú ideig puha marad a sütemény.

3. Gyúrás után 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, aztán tetszőleges, de azonos méretű háromszögekre vágom, és lekenem tojással.

4. Kizsírozott tepsibe teszem a darabokat úgy, hogy ne érjenek össze.

5. Rájuk szórom a tökmagot /lenmagot /fehér vagy fekete szezámmagot, óvatosan rányomkodva ezeket a tetejükre.

6. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sülnek.