Zöldséges rizses hús
2022.12.07
Zöldséges rizses hús
Előfordul, hogy csak egytálétel készítésére van időm. Ez a fogás gyorsan elkészül. Ha a családban kevésbé szeretik a zöldségeket, a hús és a rizs miatt akkor is élvezhető ízű étel, ami jól variálható különböző zöldségkeverékekkel. Családi kedvenccé válhat.
Hozzávalók:
- 50 dkg kockázott sertéscomb/ csirkemell
- 1 kg mirelit zöldség keverék
- 1 fej vöröshagyma
- fél evőkanál kókusz-/libazsír
- 1 csapott evőkanál só
- 1 bögre basmati rizs (Ennek a rizsnek a legalacsonyabb a glikémiás index*, ezért diétázók, inzulinrezisztenciával, cukorbetegséggel élők számára a legkedvezőbb választás) /rizs
- 2 bögre forró víz
Elkészítés:
- Felforrósított serpenyőbe teszem a zsiradékot, az öblítés során lecsöpögtetett húst, és nagy lángon pirítom. Néha megkeverem, hogy minden oldal színt kapjon.
- Néhány perc múlva a felkockázott vöröshagymát hozzáadva, együtt pirítom tovább.
- Beleöntöm a fagyasztott zöldségeket és nagy lángon, kavargatva felmelegítem a keveréket.
- Lefedve, a sertéshúst kb. fél órát, a csirkemellet kb. 10 percet párolom tovább.
- Amikor a zöldség és a hús már majdnem teljesen megpuhult, akkor felöntöm a kimosott, lecsöpögtetett rizzsel, és két bögre forró vízzel.
- Belekeverem a sót is.
- 10 perc főzés után lezárom a tűzhelyt, és pihentetem az ételt kb. negyed órát, hogy a maradék nedvességet is fel tudja szívni a rizs.