Recept archívum


Még a "kezdetek kezdetén", az évezred elején nagy újdonság volt ez a filléres tészta, előre csomagolva árulták. Aztán mérges lettem, hogy aranyárban árulják... Így született meg ez a recept.

Ebből a receptből eredetileg pogácsa készült volna, csak nem volt időm nyújtani és szaggatni a tésztát, ezért gombócokat formázva, kolbász karikát a közepébe nyomva, majd kilapítva tettem a tepsibe.

Ez a norvég sütemény annyira ízletes, hogy több csoportban is megsütöttük.

Annál frissebb péksütemény nincs, mint ami a konyhánkban készül, az étkezőasztal mellett. Nem kell félni a kelt tésztától. Lehetetlen elrontani, ha rászánjuk az időt arra, hogy megkeljen.

Pita

2021.01.18

Gyros mellé kihagyhatatlan. Ha egy-kettő nem akar szétnyílni, az se baj...

Gyorsan elkészíthető finomság vacsorára... ha marad belőle, másnap be tudjuk csomagolni tízóraira.

Ez a sütemény egy recept félreértelmezéséből jött létre. Elnéztem a hozzávalók arányát -fejlődnöm kell szövegértésből :)- , így módosítanom kellett az eredeti tervemet. Ez a finomság sült ki belőle.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!