Házi "korpovit" keksz
Amikor elkezdtem a kísérletezést ezzel a keksszel, nem tudtam, hogy a boltinál finomabb változat lesz a végeredmény.
Az első recept egy tanórai helyzetmentő akció eredménye. Elfelejtkeztem arról, hogy az egyik osztályban van egy cukorbeteg fiú. Mézes kalácsot készítettünk, amiből ő nem ehetett volna. Csalódott arcát látva muszáj volt megoldanom a felmerült problémát.
A süti kóstolásakor határozottan látszott, hogy ez sikerült. Nekem is ízlett az újításunk.
Amióta rátaláltam a fenti természetes cukorpótló édesítőszerre, azóta sokkal élvezhetőbbek és jobb állagúak az édes sütemények. Ezért ezt használom, ha nem akarok cukorral sütni.
A receptekben használt lisztek diétázók és cukorbetegek étrendjébe jól beilleszthetőek.
Ezekkel szemben a hagyományos búzafinomliszt szénhidrát tartalma 100 g lisztben 71 g, glikémiás indexe: 85.
A GI azt jelzi, hogy milyen gyorsan és mennyire tartósan emeli meg egy adott élelmiszer a vércukor
szintet. Minél alacsonyabb ez az érték, annál kedvezőbb a szervezet számára.
Amikor elkezdtem a kísérletezést ezzel a keksszel, nem tudtam, hogy a boltinál finomabb változat lesz a végeredmény.
A kamut liszt sárgás színe és vajas-mogyorós íze különlegessé teszi a belőle készített édességeket.
Mostanában sokszor kísérletezek egészségesebb alapanyagokkal.
Ez a sós ropogtatnivaló olyan finom, hogy azonnal ide kívánkozott, a diétás receptek közé, és verhetetlenül viszi az aranyérmet.
Az alaptészta elkészíthető csonthéjas gyümölcsök darálékával is. Én most a mandulát választottam, de dióval, mogyoróval, sőt kókusszal is süthető. Ha más-más formákat választunk a kiszúráshoz, a kínálatunk sokféle sütemény hatását fogja kelteni, pedig az alap ugyanaz.
Ez nem keksz, mert a tejföl miatt lágyabb a tésztája. Így könnyebben emészthető, mivel kevésbé zsíros a sütemény. Jól zárható edényben hosszú ideig eltartható,