Recept archívum


Előfordul, hogy a húsvéti sonka nem fogy el teljesen. Nálunk nem ez volt a probléma, hanem az, hogy belefutottam egy sótlan-ízetlen parasztsonka utánzatba. Ételmentő kísérletem eredménye egy nagyon finom rakott burgonya lett.

Friss,tavaszi ízek...enyhe csípős, foghagymás íze összetéveszthetetlen. Használjuk ki ezt az időszakot, amíg lehet medvehagymát kapni. Segíti az emésztést, védi a szívet és véd a kórokozókkal szemben. Számtalan felhasználási területe közül most levest készítek belőle.

Végre itt a tavasz! Egyre több friss zöldség kerül a piacra. Vasárnapi körutam során zsenge tököket és medvehagymát sikerült vásárolnom egy termelőtől. Milyen üdítő volt a téli időszak után ezeket a zsenge ízeket élvezni!

Mostanában úgy alakul az életem, hogy nagyon be kell osztanom az időmet, ezért igyekszem egyszerűsíteni minden feladatomat. Így született meg ez a "formafasírt". Rendkívül egyszerű az összeállítása, utána csak a sütőt kell beállítani a megfelelő hőfokra és időre, és kivárni, míg megsül. Így az olajban sült változatnál sokkal egészségesebb...

Ezt a receptet az interneten találtam. Átalakítottam, hogy beilleszthető legyen diétás étrendbe is. A variációk széles tárháza nyílik meg, ha merünk kísérletezni. Három tepsiben három különböző ízű kekszet készítettem: mákost, medvehagymást, és bazsalikomos-lenmagost.

Nagyon szeretem a süteményeket túróval kombinálni, így kevésbé hizlalóak, és egy kis ügyességgel könnyen átalakíthatók diétás változatúvá. Ezt a lehetőséget is feltüntettem ebben a receptben.

Azoknak ajánlom, akik elfelejtettek kenyeret venni, vagy gyorsan szeretnének összeütni egy finom reggelit / vacsorát .

Ez a süti liszt nélkül készült. Diétásnak nem nevezhető ugyan az aszalványok miatt, de magas a tápanyagtartalma.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!